Vil han, eller vil han ikke?

 

 • “Vil han … eller vil han ikke …?”

  Jeg er en 43 år kvinde som har truffet en gift mand i morgentoget på vej til arbejdet. Situationen har udviklet sig således for mig:

  Jeg sidder på en tomandsplads bagerst i vognen på en tidlig afgang, hvor jeg står på først og han kommer på toget 4 stationer senere. Uanset hvor mange pladser som mere eller mindre er ledige, vælger han altid pladsen ved siden af mig. Vi har haft en dyb øjenkontakt, han vil meget gerne små snakke, ser hele tiden efter mig, når jeg står af toget før ham. Når og hvis der er nogle medpassager med som han kender, har jeg oplevet, at han har “gemt” sig i toget grundet situationen med mig. Jeg har også oplevet en situation, hvor han og en af hans kammerater kom ind i toget, hvorefter kammeraten satte sig ved siden af mig, og skulle “observere” mig – det virkede som om, jeg skulle vises frem. En af mine veninder har oplevet ham, at blive ærgerlig, hvis ikke jeg har været med den samme afgang. Jeg opfatter ham som værende interesseret i mig eller?

  Det har efterhånden stået på i 3-4 år, hvor jeg har været lidt væk ind imellem, og det tog også langt tid, før jeg egentlig lagde rigtigt mærke til ham. Derfor er der gået den tid.

  Jeg har svært ved at tale med ham (vil så gerne), men jeg ved ikke, hvad han hedder og hvem han er. Han små snakker til mig inden jeg står af toget, hvor jeg kun får sagt et ja, smiler eller griner. Jeg har ikke være god til at snakke nok med ham, det kan jo være en af årsager til, at han endnu ikke har turdet at tage skridtet ud med mig.

  Kunne det være en grund til, at han måske ikke tør at tage det næste skridt, evt. at byde på en kop kaffe. Han er måske i tvivl om, jeg ønsker mere af ham. Hvordan får jeg løst op, så jeg “tør” at tale med ham?

  I øjeblikket er der dog ikke ret mange passagerer med grundet ferie, det betyder også flere ledige sæder at vælge i mellem, han vælger i øjeblikket at sætte sig på anden plads i samme vogn, da det nok vil sel mærkeligt ud, at sætte sig ved siden af mig, når han kan vælge frit. Dog tager jeg det til mig, er jeg nærtagende?

  Her har jeg virkelig brug for nogle gode råd, som jeg håber, du kan give mig.

  Mvh. Irene

  Svar fra Leila:

  Kære Irene

  Tak for din henvendelse.

  Du skriver, at han er gift. Jeg går ud fra, at han har fortalt dig dette, siden du skriver det. Eller mon du konkluderer dette, fordi han bærer vielsesring! Jeres ”seance” har varet i 3-4 år. Og alligevel ved du ikke, hvad han hedder, hvem han er. Siden I ikke er kommet længere i kontakten med hinanden, tænker jeg, at du – og eventuel også han – er genert og tilbageholdende.

  Når der ikke er sket mere igennem (alle) disse år, tror jeg ikke, der kommer til at ske det, du ønsker: en nærmere kontakt med ham. Hvis han havde været interesseret nok, ville han nok for længst have taget skridt til at komme i nærmere kontakt med dig, for eksempel at spørge mere ind til dig, hvem du er, hvad du laver, måske invitere dig ud og så videre. Men du nævner ikke noget om, at han gør dette. Kun at han fortæller om sig selv.

  Det kunne jo også godt tænkes, at han synes, det er rart at have en at snakke med frem for at sidde helt alene.

  Måske ønsker han bare at være flink og venlig, nu når I to åbenbart så ofte kører i tog på samme tidspunkt.

  Og måske kan han lì at flirte!

  Med hensyn til at vælge at sidde ved siden af dig, så har mennesker ofte for vane at udvælge sig de pladser, de plejer at sidde på; det gìr sådan en tryg og velkendt fornemmelse.

  Men reelt ved hverken du eller din veninde, hvad, der reelt sker inde i ham, hvor vidt han vil dig eller ej.

  For du taler ikke med ham.

  Og fordi du ikke ved det, begynder du at digte og bygge luftkasteller, der passer til det, du drømmer om og ønsker, nemlig en nærmere kontakt med ham.

  Og, som du selv er inde på, er den eneste måde, du kan få afklaret om/i hvor høj grad, han vil dig, at snakke med ham og stille ham nogle spørgsmål om det, du gerne vil have svar på.

  Selvfølgelig skal du starte rimelig neutralt (og ”ufarligt”). Start med at smalltalke. Sig for eksempel noget om vejret: ”Sikke dog en sommer, vi har haft i år … hvis man da i det hele taget kan kalde det sommer!”. Og så kan du for eksempel spørge om, han har holdt sommerferie. Og hvor den gik hen. Fortæl eventuel om, hvad du selv lavede i din ferie.

  Du kan også sige noget om, at nu har du lagt mærke til, at I har kørt i tog sammen igennem flere år, så du synes næsten, at du kender ham, men du ved faktisk ikke engang, hvad han hedder. Og så kan du præsentere dig selv: ”Jeg hedder Irene!” + eventuelt ”og hvad hedder du så?”

  Du kan fortælle noget om dit job, eventuel spørge hvad han arbejder med.

  Slut gerne af med at sige, at det var hyggeligt at snakke med ham.

  På den måde får du en fornemmelse af, om din hidtidige opfattelse af ham er i overensstemmelse med hvad, du tror (men ikke ved).

  Det er selvfølgelig ikke muligt at give en klar opskrift på helt nøjagtigt, hvad du skal snakke med ham om, og hvilke spørgsmål, du skal stille. Det er heller ikke til at sige, om/hvordan jeres forbindelse til hinanden udvikler sig. Fordi det hele afhænger af stemningen, situationen, og hvordan jeres kommunikation i det hele taget udvikler sig.

  For at bidrage til en god kontakt, når I taler sammen, er det altid godt i passende omfang at spejle hans kropssprog og tonefald. Du skal selvfølgelig ikke fuldstændig kopiere hans kropssprog, men lægger han for eksempel sine ben over kors, kan du for eksempel krydse dine ben uden at lægge dem over kors. Tal i samme tonehøjde, som han gør. Et lille smil gør heller ingen skade. Det samme gælder jævnlig, passende øjenkontakt.
  Alle kan lì at tale om sig selv. Så når du stiller spørgsmål, er en god indgangsvinkel at starte et spørgsmål med: ”hv..” For eksempel: ”hvor – hvordan – hvornår – hvad – hvilket”. Undgå dog ordet: ”hvorfor”, fordi et spørgsmål, der starter med dette ord kan bringe mennesker i forsvarsposition (for eksempel: ”hvorfor har du ikke …”). Brug i stedet: ”hvordan kan det være, at du ikke …” . Denne formulering virker blødere og ikke så angribende.

  Når han så svarer på dine spørgsmål eller fortæller noget om sig selv, så husk at lytte efter. Du lytter kun godt nok, hvis du kan gentage essensen af, hvad han lige sagde til dig. Det betyder, at du altså ikke kan sidde og tænke over, hvad dit næste spørgsmål skal være. For så lytter du ikke.

  Hvis jeres kommunikation bevæger sig i den positive retning, som du ønsker, vil du formentlig over tid føle dig noget mere afslappet og finde ud af, om du vil ham. Og hvor meget? Og til hvad?

  At indlede et forhold til en gift mand er ofte noget rod. Og har han mon børn? I bekræftende fald bliver det så ikke mindre rodet!

  Jeg tænker nok, at mit bedste råd til dig er: Find dig en sød, ugift fyr. De findes også andre steder end i toget. Men for at få ro i dit indre, kan du da godt øve dig i at kommunikere med fyren i toget, så du får mod på at kontakte en fremtidig kæreste.

  Held og lykke med hvad du måtte vælge/
  Leila

 

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar

.